Η εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA εμπνευσμένη από την κοινωνία της μέλισσας και την ελληνική βιοποικιλότητα, από το 1979 συνδυάζει μελισσοκομικά προϊόντα, φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια βιολογικής καλλιέργειας και παράγει φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα με έως 100% φυσικές συνθέσεις.

Από την ίδρυσή της έχει θέσει σαν στόχο την προστασία των μελισσών. Με σύνθημά «SAVE THE BEES» διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης όπως Bee Experience Event σε φαρμακεία, ξενοδοχεία, TEDx και μουσεία, Bee Schools με επισκέψεις σε σχολεία και ξεναγήσεις σε πάνω από 2000 επισκέπτες ετησίως στο Expo-μελισσοκομείο της πλησίον του εργοστασίου στο Μαρκόπουλο. Ενώ η πιστοποίηση της ως η πρώτη ελληνική B Corp εταιρεία την κατατάσσει στη λίστα με τις «Καλύτερες για τον Κόσμο» επιχειρήσεις, στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά το κομμάτι της έρευνας το τμήμα R&D της APIVITA με εξειδίκευση στους τομείς Καινοτομία, Μέθοδοι εκχύλισης και Μέθοδοι Αξιολόγησης έχει επιτύχει την ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών προϊόντων. Ενώ η συνεργασία με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (74 ερευνητικά ιδρύματα σε 23 χώρες), έχει συμβάλει σημαντικά στην έρευνα των μελισσοκομικών προϊόντων, των φαρμακευτικών φυτών, αλλά και συστατικά από το βυθό της Μεσογείου.

 Όπως ακριβώς ένα μελίσσι, έτσι και η APIVITA ως ζωντανός οργανισμός δεν σταματάει ποτέ να δημιουργεί και να μοιράζει αξία.

Αυτή η αξία μετουσιώνεται στα προϊόντα, τα οποία αναπτύσσονται μέσα από μια φιλοσοφία αειφορίας και ευθύνης με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ομορφιάς που σέβεται τη φύση και τον άνθρωπο.