Η ιστορία της εταιρείας Κρι Κρι ξεκινά στις Σέρρες το 1954, όταν ο ιδρυτής της Γιώργος Τσινάβος άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτό και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Οι πρώτες διανομές παγωτού γίνονταν με την βοήθεια πλανόδιων πωλητών και ειδικών χειροκίνητων καροτσιών με ψυκτικό  μέσο τον πάγο και το αλάτι. Τη δεκαετία του ’60, τοποθετούνται τα πρώτα ηλεκτρικά ψυγεία με παγωτά στην αγορά, ενώ οι εγκαταστάσεις της έως τότε τοπικής εταιρείας μεταφέρονται σε νέους ιδιόκτητους χώρους, με την εταιρεία να αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής παγωτού, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας νέας εποχής.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα, 3 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Κρι Κρι, οι οποίες απαρτίζονται από δύο κύριες μονάδες, το εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών και το εργοστάσιο παγωτών, εξοπλισμένα με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η Κρι Κρι διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, το οποίο λειτουργεί ως υποκατάστημα, για την εξυπηρέτηση της αγοράς της νότιας Ελλάδας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων με τα κύρια αντικείμενά της να είναι η παραγωγή και διάθεση παγωτού, γιαουρτιού και φρέσκου γάλακτος. Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιείται από ευρύ πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων, αποτελούμενο από υπεραγορές και πιο μικρά καταστήματα.

Επιπρόσθετα, για τη διεξαγωγή των αυστηρών διαδικασιών ελέγχου των προϊόντων της, η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι διαθέτει αναγνωρισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, με άρτιο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό. Απόδειξη αποτελεί η πιστοποίηση της εταιρείας από αρμόδιους φορείς για Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, τα οποία εφαρμόζονται καθημερινά σε όλες τις γραμμές παραγωγής. Στρατηγικές επιλογές, αλλά και δεσμεύσεις της Κρι Κρι, αποτελούν η παραγωγή και διάθεση προϊόντων γάλακτος εξαιρετικής ποιότητας, η συνεχής επένδυση σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, συστήματα τεχνολογίας και γραμμές παραγωγής, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι επενδύσεις κατά το έτος 2020 ξεπέρασαν τα 10,2 εκ. ευρώ.

Η Κρι Κρι, σεβόμενη την κοινωνία και το περιβάλλον, εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Ειδικότερα, η εταιρεία στοχεύει στην ελάττωση χρήσης φυσικών πόρων, επενδύοντας στις διεργασίες της ανακύκλωσης, ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης υλικών και παραπροϊόντων που προκύπτουν σε όλο το μήκος της γραμμής παραγωγής. Ακόμα, αξιοποιώντας τα απόβλητα των παραγωγικών διαδικασιών προς παραγωγή ενέργειας, όπως με την διεργασία της αναερόβιας χώνευσης για παραγωγή βιοαερίου, εξουδετερώνεται σημαντικό φορτίο ρύπων και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Σήμερα, οι εξαγωγές της εταιρείας ξεπερνάνε το 43% των συνολικών πωλήσεων και αποστέλλονται τα προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού, έχοντας ενταχθεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες υπεραγορών. Κατά αυτόν τον τρόπο, η Κρι Κρι κεντρίζει το ενδιαφέρον και κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς σκηνής, εκτός από τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού.

Μερικές από τις σημαντικές διακρίσεις του έτους 2020 για την Κρι Κρι εμπεριέχουν τα εξής: πρώτο βραβείο για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Χρήμα», αργυρό βραβείο στην κατηγορία Health & Well-Being in Workplace των HR Awards και στην κατηγορία «Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα» των βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, και silver βραβείο στην κατηγορία “Αναβάθμιση & Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων” των βραβείων Health & Safety Awards 2020.